joi, 14 octombrie 2010

Creat pentru a fi fericit - introducere

Fericirea este ceva pentru care ne luptam si merita sa-l obtinem.Din nefericire unii oameni se folosesc de droguri periculoase ca sa genereze euforia.Insa fericirea nu inseamna sa te afunzi intr-o stare euforica.Chiar daca omul este o fiinta emotionala, fericirea nu inseamna doar stare de extaz, de bucurie sentimentala.Aceste simtaminte nu sunt intotdeauna indicatori reali ai fericirii.Cea mai mare fericire ce poate fi traita este aceea de a le face bine altora, de a-i face pe altii fericiti.O astfel de fericire este de durata.
Cea mai mare preocupare a noastra nu trebuie sa fie gasirea fericirii, caci ea nu se poate gasi, pentru simplu motiv ca ea nu este pierduta.Eventual, conceptia noastra despre fericire este gresita.Ea exista, doar trebuie descoperita.
Fericirea nu inseamna sa ai ceva ce-ti doresti, ci sa-ti doresti ceea ce ai.Deci vine din interior, si nu depinde de factori externi.
Nu lasa circumstantele, indiferent cat de descurajante sunt, sa-ti ucida bucuria si multumirea.Fericirea este mai mult decat o fata zambitoare, de pe o insigna.Este o alegere pe care trebuie sa o faci, altfel se va dispersa.

Niciun comentariu: