luni, 10 mai 2010

O sarcina neprogramata - 2

Sentiment de inferioritate

Dr. G. Keith Olsen evidentiaza in cartea sa "Counseling Teenagers", ca fetele raman insarcinate " de obicei cu un anumit scop".Ele isi continua ideea spunand ca "Sarcina in cazul adolescentelor reprezinta de multe ori o tentativa de se a simti implinite si valoroase ca femei."
Femeile care nu se simt stapane pe trupurile lor si carora nu le convi schimbarile fizice pe care le incearca sau care sunt nesigure su privire la cine sunt ele si unde le este locul, pot recurge la implicarea sexuala si la sarcina pe o cale de a-i convinge pe ceilalti - si pe ele insele - ca pot fi dorite si iubite, ca sunt la fel de "femei" ca oricare alta femeie.
Sarcina poata sa apara de asemenea, in mintea nesigura a unei adolescente, modalitatea de a-si pastra prietenul sau de a-l obliga sa se casatoreasca cu ea. Si desigur copilul pe care il poate iubi - si care va raspunde cu dragoste la dragostea ei - este o promisiune de dragoste si de acceptare pentru multe femei tinere care sufera de nesiguranta si de stima de sine scazuta.

Josh McDowell & Bob Hostetler







Niciun comentariu: